KNEKK KUNSTKODEN

Blås liv i kusntopplevelsene dine!

Meld deg på kurset her!

Dette er for deg som 

 

✨ Liker å dra på gallerier men skulle ønske at du visste mer bakgrunnen og konteksten til kunst du ser der, slik at kunstopplevelsene dine kunne gi deg mer mening og glede.   

✨ Drømmer om at museumsbesøk kunne bli mer interessante og givende, uten å være avhengig av en omviser eller lydbånd når du vandrer i salene. 

✨ Har lest om kunst i bøker og på nett, eller sett tv-program, men føler fortsatt at du bare har snust på overflaten av det store kunstfeltet og vil ha bedre innsikt og oversikt. 

Drømmer om et fristed hvor du kan koble av fra den gråe hverdagen og fylle på med energi, nye impulser og inspirasjon! 

 

 

Du har kommet på rett sted - blås liv i kunstopplevelsene dine på Knekk kunstkoden!

Ja, jeg vil være med! 😍

Påmeldingen stenger om

00

Dager

00

Timer

00

Minutter

00

Sekunder

 

Høres dette kjent ut? 

 

Du er interessert i og nysgjerrig på kunst, men…

  • Du rister på hodet når du ser en banan teipet på museumsveggen.. 
  • Du drar på omvisninger og følger med i aviser og kunstforeninger, men har likevel ikke klart å nå i dybden i kunstfeltet.
  • Føler deg litt alene i kunstinteressen din, og det er for lite kunsttilbud der du bor.
  • Tør ikke å snakke om kunst med andre i frukt for at du ikke har nok kunnskap eller behersker "de rette" begrepene. 

 

Legg bekymringene bak deg!

Kom nærmere kunsten slik at du kan 👇

 

✨ Skape et fristed som gir deg mer energi og glede i hverdagen.

✨ Få mer forståelse, økt kunnskap og et bredere begrepsapparat om kunst.

✨ Utvide din horisont, fylle på med inspirasjon og få en fornyet begeistring for kunst.

 

Kunst er overalt rundt oss, og veien mot å en større del i den er kortere enn du tror. For ja, det finnes en kunstkode, og vi skal hjelpe deg å knekke den!

 

På Knekk kunstkoden lærer du alt du trenger å vite om moderne og samtidskunst, fra 1800-tallets impresjonisme til i dag,  på en enkel og morsom måte!

Jeg vil være med!

I løpet av 6 uker, med nye stiler og kunstnere hver uke, vil du steg for steg bli kjent med kunstens verden 👇

UKE 1

Modernismens gullalder

Vi starter med selve definisjonen av moderne kunst og bygger grunnmuren. Du vil lære flere nye navn og begreper, og blir godt kjent med den atmosfæriske impresjonismen, fargerike postimpresjonismen og den banebrytende avantgardekunsten. 

Her blir du kjent med noen av de største mesterne i modernismens gullalder som Claude Monet, Gustav Klimt og Vincent van Gogh, og får innsikt i hvordan de har inspirert hverandre

UKE 2

Drømmer og absurditet

Første halvdel av det 20. århundre var preget av to verdenskriger, den Store Depresjonen og dramatiske politiske omveltninger. Kunsten du blir kjent med her vil fortelle deg om hverdagen og drømmene til menneskene som levde på den tiden.

Her vil du stifte bekjentskap med den elleville Salvador Dali og ikonet Frida Kahlo. Du lærer om alt fra ready-mades og surrealisme til tidlig avantgarde-fotokunst. Her vil noen fordommer knuses og du vil få flere holdepunkter som vil gi deg et helt nytt blikk på kunst!

UKE 3

Abstrakt og uttrykksfullt

Abstrakt kunst vokser frem på et ustabilt og urolig 1900-tall. Den er uttrykksfull, men dessverre uforståelig for mange. Denne uken får du mulighet til å lære om dette forunderlige kunstspråket og hvordan vi skal tilnærme oss det 

Du vil lære om ulike typer av abstrakte malerier og skulpturer, fra ekspresjonisme til optiske illusjoner. Du vil møte bl.a. legendariske Jackson Pollock, Willem De Kooning, Lee Krasner! Denne uken begynner du å kunne se sammenhenger og beherske flere stiler og retninger.

UKE 4

Eksplosjon av ideer

Fra og med 1950-tallet begynner kunsten å utvikle seg i mange ulike retninger. Her skal vi utfordre de tradisjonelle oppfatningene om kunst, definere hva “god” kunst er, og hvilken motivasjon og formål kunstnere har. 

Her lærer du om den “livløse” minimalismen og den fargerike popkunsten, og får et innblikk i installasjoner. Du kan glede deg til å møte Andy Warhol (kanskje får vi også et glimt av Marilyn), David Hockney og Jeff Koons. 

UKE 5

Rart, stygt og uforståelig

Blir det ofte slik at du oppfatter kunst som enten «stygt» eller «vakkert», uten å komme videre fra det?

Denne uken er det tid for å konfrontere det fremmede, uvante og «rare» i kunsten. Du vil lære om konseptkunst, performance og aksjonisme, og du vil få verktøy for hvordan du kan tilnærme deg den og få mening med den.

Her blir det hoderisting og skuldretrekking, men kanskje også latter, tårer og flere aha-øyeblikk 

UKE 6

Kunst rundt oss i dag

Det sies at kunst er viktig for å forstå samtiden, men er samtidskunsten enkel å forholde seg til? På kursets siste uke er det den bemerkelsesverdige samtidskunsten som står i fokus!

Her blir du kjent med en rekke trender og tendenser, og stifter bekjentskap med noen av de viktigste kunstnerne i dag: Damien Hirst, Olafur Eliasson, Louise Bourgeois og Kusama! 

Vi skal finne ut av hvorfor enkelte kunstverk blir solgt for millioner eller stjålet uten spor. Vi avslutter med å svare på spørsmålet: “Hva er kunst?”

Jeg vil være med på kurs!

 

Berik livet ditt med kunst - dette kan bli deg 👇

Du får en større opplevelse av kunsten 

Museums- og galleribesøk får en helt ny betydning. Du kjenner på mestringsfølelse ved at du nå kan tolke symboler, motiver og penselstrøk, og vet hva verkene vil fortelle deg. 

Du har fått et helhetlig bilde av kunstfeltet, og kan kjenne igjen ismer og stiler, de store kunstnerne og talentspirene samt hvordan disse har inspirert hverandre.

Du har utvidet horisonten og åpnet øyene for nye ideer

Kunsten stimulerer deg intellektuelt gjennom nye referansepunkter og utfordre gamle tankemønstre og fordommer. :) 

Du oppdager spennende sammenhenger mellom kunst, vitenskap, historie og samfunn. Du ser hvordan kunst reflekterer livet og tiden, og åpner øyne for nyanser i omgivelsene rundt deg som du tidligere ikke oppdaget.

Reisene dine har fått en ny dimensjon

Du planlegger reisene dine med ny innsikt og inspirasjon slik at de gir deg fantastiske minner for livet. 

Kanskje trenger du heller ikke reise så langt for å oppleve god kunst, når du har blitt kjent med Norges nye museer og gallerier, kunst i parker og gatekunsten!  

* Hver uke får du tipsark med lister over kunstdestinasjoner i inn- og utland som du kan laste ned og beholde for alltid.

Du trives med spennende diskusjoner om kunst

Du er trygg og inspirert til å ta initiativ til spennende og engasjerende samtaler om kunst og dele mening om den! 

Du vet hva du skal se og spørre etter når du skal kjøpe kunst til å ha på veggen hjemme, slik at den gir deg en langvarig glede og bevarer verdifulle minner. 

Du fyller på med energi og inspirasjon

Kunsten har blitt ditt fristed og et pusterom hvor du glemmer hverdagsrutinen og drømmer deg bort i spennende fortellinger. 

Du fyller på med nye impulser og inspirasjon, gir næring til kreativiteten din og setter nye farger på hverdagen!

Kurset er både enkelt å forstå og enkelt å ta i bruk. Det passer både for deg som er helt ny og viderekommen, uansett bakgrunn

Dette vil jeg ikke gå glipp av! 😍

 Du lærer med korte og enkle videoer. Vi øver med skreddersydde øvelser, praktiske verktøy og tips, så du kan oppdage kunstverdenen på en intuitiv og morsom måte!

Du har tilgang i et helt år og tar kurset i ditt eget tempo akkurat når det passer deg!

Jeg tar deg med på en oppdagelsesferd!

Jeg jeg vil være med!

Jeg heter Alisa, og brenner for å vise deg en enkel vei inn i det uendelig spennende kunstuniverset!

I hele mitt liv har jeg hatt en lidenskap for kunst, men jeg ble ikke født som kunstekspert. I mange år jobbet jeg på kontor, der arbeidsdagen besto av regneark og kalkyler, og jeg savnet farger og inspirasjon i hverdagen. 

Jeg gikk på museum, men den store kunstopplevelsen jeg lengtet etter endte ofte i fortvilelse. Kunsten virket bare «gresk» og uoppnåelig.

Jeg ble fort overveldet av inntrykk og følte at opplevelsen ga meg lite mening etterpå. Jeg ønsket å vite mer, men var flau over å spørre andre. 

En dag bestemte jeg meg for at noe nytt måtte skje, og jeg begynte sakte, men sikkert å fordype meg i kunsten. Etter flere års utforskning, studier, arbeidserfaring fra auksjonshus og museum, og møter med flere hundre kunstnere, begynte jeg å lære meg kunstspråket. 

Siden har en helt ny verden åpnet seg for meg, og kunst har beriket livet mitt med aha-opplevelser, nye perspektiver og en dypere forståelse for mennesker, historie og samtiden! I dag er jeg så takknemlig for at jeg forlot kontoret og fant tilbake til et fristed fullt av farger og inspirasjon!

Nå vil jeg dele mine erfaringer med deg, og vise deg at kunst kan være enkelt, tilgjengelig og fremfor alt berikende for alle uansett bakgrunn!

/ Alisa, din kunstvenn og kursholder 

Bli med oss denne våren!

Du kan starte med en gang du registrerer deg! 

Du har tilgang til alt i et helt år og kan ta kurset akkurat når det passer deg. 

Mest populære

4.995,- kr

ENGANGSBETALING

Jeg er med på kurset!

Delbetaling

1.899,- kr

PER MÅNED I 3 MÅNEDER

Jeg er med på kurset!

Du har 14 dager pengene tilbake-garanti

Knekk kunstkoden er et unikt studium som er skreddersydd slik at du lærer på en enkel, effektiv og samtidig grundig måte. Vi kan love deg at dersom du følger opplegget og utfører oppgavene, vil du raskt merke fremgang og kjenne på mestringsfølelsen. 

Vi gir deg derfor 14-dagers fornøydgaranti. Du kan teste kurset i 14 dager fra dagen du kjøper Knekk kunstkoden. Hvis du i løpet av denne perioden finner ut at kurset ikke lever opp til forventningene dine, får du pengene tilbake, uten spørsmål. 

Les flere fine historier fra kursdeltakerne våre her

Vent..! Det følger også tre råe bonuser med på kjøpet!

Jeg vil være med å få med bonusene mine!

Bonus 1: Moderne arkitektur og fremtidens byer

Er du nysgjerrig på Guggenheim museet i Bilbao, futuristiske byggeprosjekter slik som The Shard i London eller verdens høyeste bygg Burj Khalifa i Dubai? Eller kanskje lar du deg trigge av det kontroversielle, for eksempel Dødens hus av Bjarne Melgaard? Bli kjent med moderne arkitektur og lær om de viktigste stilene i moderne tid. På dette ekstrakurset lærer du om art deco, art nouveau, funksjonalisme, bauhaus og en rekke spennende arkitekturtrender: kunnskap det er nyttig å ha med seg når du skal på reiser både i Norge og rundt i verden!

Bonus 2: Smarte kunstkjøp

Ønsker du å friske opp hjemme, eller lenge har vurdert å kjøpe kunst som i fremtiden kan øke i verdi? Det kan være vanskelig å gjennomskue hva som er et godt kunstkjøp for å unngå å gjøre en "kunsttabbe". I dette minikurset vil du få alle de verktøyene og tipsene du trenger for å trygt navigere på kunstmarkedet, helt på egen hånd. 

Bonus 3: Spilleregler på kunstmarkedet

En forutsetning for å gjøre gode kunstkjøp, er å kjenne til markedet. På dette minikurset får du innblikk i hvordan dagens kunstmarked er satt sammen: de største aktørene og arenaene. Du vil også bli kjent med noen av de viktigste kunstbegivenhetene, messene og møtestedene.

JA, JEG VIL BLI MED PÅ KNEKK KUNSTKODEN

Du lurer kanskje på.. 

Har du spørsmål eller trenger hjelp til påmeldingen? 

Spør oss i chatten ved siden av eller send en epost til [email protected], så hjelper vi deg så fort som mulig!

Ta meg til påmeldingen! :-)

© Innholdet i dette kurset, herunder konseptet, metodikken, læringsverktøy og kunstverk, er beskyttet av opphavsrett. All kopiering er forbudt. Kunstverk og fotomateriale er gjengitt etter avtale med rettighetshavere. Kunstverk, konseptet, tekster, metodikken kan ikke gjengis uten hjemmel i lov eller tillatelse/lisens fra rettighetshaver/BONO/The Art Trotter.