Bli med på drømmereisen til Venezia og Biennale denne høsten!

 

4. – 8. november 2024  

Jeg vil være med!

Utforsk Venezias fortryllende skjønnhet og la deg fascinere av den verdenskjente Biennalen

Bli med på en enestående kunstreise til Venezia, en av Europas mest fortryllende og vakre byer, som gradvis forsvinner under havet!

Vi reiser i Italias høstlige belle sesong, hvor mild temperatur, sol og nydelige høstfarger gir et velfortjent avbrekk i november-mørket!

Her skal vi oppdage det aller beste av Venezia satt sammen i en eksklusiv og personlig totalopplevelse. Reisens fokus er kunst: fra Venezia Biennale, verdens eldste, mest prestisjefylte og viktigste kunstbegivenhet, til middelalders freskoer og avantgarde-kunst i verdens klasse.

Vi skal også leve oss inn i venezianernes Venezia og oppdage byens tusen år gamle historie. Forestill deg å vandre gjennom brosteinsbelagte gater, høre historier om byens unike arkitektoniske perler og la deg forføre av de romantiske kanalene på en gondoltur.

Se for deg å kunne kjenne på den venetianske atmosfæren på en klassisk konsert på Venezias verdensberømte opera og nyte byens tradisjonelle retter gjennom håndplukkede gastronomiske opplevelser.   

 

 

Gled deg til et eksklusivt program med det beste av Venezia, og gjør deg klar for et fyrverkeri av inntrykk i Italias høstlige sjarm!

 

 

 Venetianernes Venezia

 

Forberedd deg på å dykke inn i essensen av Venezia og reise tilbake i tid hvor fortidens sjarm møter deg uten bilstøy, kun akkompagnert av fuglesang, livlig folkesnakk, og bølgene som forsiktig kysser kanalkantene. Her skal vi oppleve byens fortryllende magi med hjertet og sjelen til en ekte venetianer.

Ankomsten vår blir en myk overgang til denne drømmeaktige verdenen. En privatbåt tar oss til vårt sjarmerende hotell i Venezias historiske sentrum der vi blir møtt av en varm velkomst og et glass venetianske Prosecco. Her begynner vår oppdagelsesferd!

1000 års levende historie  

 

Gled deg til å oppdage byen til fots og utforske de ikoniske landemerkene som den storslåtte 1000 år gamle San Marco-basilikaen, det imponerende Doge-palasset, og den livlige atmosfæren ved Rialtobroen – et sted gjort evig i Shakespeares romaner! 

For hver dag som går utforsker vi nye bydeler fra det vibrerende Castello til det elegante Dorsoduro. 

Mens vi vandrer i byens labyrint av gater oppdager vi de ikoniske kirkene og besøker eksklusive private Palazzo og verksteder som ivaretar den tradisjonelle venetianske håndverkstradisjonen.

La Biennale d'Arte

 

Reisens store høydepunkt er Venezia Biennale. Biennale har helt siden 1895 vært en prestisjefull pilar i den internasjonale kunstscenen, og har tiltrukket seg de fremste talentene fra hele verden — Munch, Chagall og Picasso er bare noen eksempler på dem som har blitt utstilt her i sin tid.

På Biennalen får vi en helt unik mulighet til å oppleve et tverrsnitt av global kunst samlet på ett sted. I år står vi foran en samling fra 69 land representert av over 400 kunstnere, med den eldste født i 1866 og den yngste født i 1998. 

Med hjelp av Alisa og de dedikerte Biennale-guidene vil du bli kjent med de viktigste verkene, kunstnerne og utstillingene. Her skal vi heller ikke glemme å bare nyte omgivelsene med en kopp utsøkt kaffe og deilig italiensk is i beste italiensk tradisjon. 

 

Biennales uforglemmelige inntrykk

 

Vår oppdagelsesferd tar oss gjennom Biennalens to atmosfæriske arenaer: den idylliske Giardini-parken — en nydelig grønn oase anlagt av Napoleon, og det majestetiske Arsenale — et 800 år gammelt verft og et symbol på Venezias maritime stormakt.

Sammen skal vi oppdage noen av de mest spennende nasjonale paviljongene. Du kan blant annet glede deg til å besøke den Nordiske paviljongen som fascinerer ikke bare med årets kunstverk men også med sin kreative arkitektur tegnet av Sverre Fehn i 1962. 

Biennale inviterer deg inn i en verden hvor kunst møter historie, reflekterer samfunnet og gir innblikk i fremtiden. Dette er din sjanse til å dykke ned i en arena av banebrytende kunstverk og arkitektoniske underverker, og virkelig forstå strømmene som former vår tids kunst og kultur.

 Kunstsamlernes paradis

 

Helt siden andre verdenskrig har Venezia tiltrukket kunstelskere romantikere og kunstsamlere som har etablert sine verdifulle samlingene i byens gamle palazzio som viser kunst i verdensklasse.

Vi skal besøke noen av disse samlingene hvor vi blant annet oppdager europeisk og amerikansk avantgarde-kunst med kunstnere som Jackson Pollock, Vassilij Kandinskij, Alexander Calder, Man Ray, Pablo Picasso, Max Ernst, Salvador Dali for å nevne noen. 

 

Opera og gastronomiske opplevelser

 

Et av reisens definitive høydepunkter er et besøk på en klassisk konsert på Venezias verdensberømte opera. Denne kvelden lover en uforglemmelig opplevelse av klassisk musikk utført av en prisvinennde musikker og et av de fremvoksende talentene på den italienske konsertscenen. 

Utover kunstens verden, skal vi også dykke ned i den autentiske venetianske atmosfæren gjennom uforglemmelige gastronomiske opplevelser til lunsj og middag. Fra hverdagslige tradisjonelle retter til utsøkte måltider i ekte veneziansk tradisjon, skal vi smake på det beste av det lokale kjøkkenet. Disse fellesmåltidene er en invitasjon til å nyte og dele, åpne for alle som ønsker å utforske sammen. 

Gondoltur, Palazzo og private kunstsamlinger

 

En essensiell del av Venezia-opplevelsen er også den magiske følelsen av å seile gjennom byens kanaler i en tradisjonell gondol. La deg fortrylle av Venezias evige skjønnhet mens du sakte glir gjennom de historieomspunne vannveiene.

Venezia har tiltrukket flere fremtredende kunstsamlere i verden, som viser frem fantastiske kolleksjoner i historiske venezianske palazzo. Det er en opplevelse utenom det vanlige å besøke dem! Her skal vi nyte utsøkt veneziansk interiør og arkitektur, utrolige utsikter over byen og ikke minst kunsten i verdensklasse!

Og hvis været og tiden er på vår side, legger vi også til et besøk på glassblåser-øyen Murano, berømt for sin lange tradisjon med glasskunst, noe som vil  berike vår allerede fargerike palett av opplevelser.

Vi skal bo på et kunsthotell!

 Vi skal bo på et flott 4-stjerners hotell i hjertet av Venezia, i umiddelbar nærhet til Markusplassen. Dette er et kunst-hotell hvor kunstnere som Matisse, Braque og Picasso har bodd og stilt ut sine verk. 

Hotellet fortsetter i dag å vise frem kunstverk av italienske og internasjonale kunstnere, noe som gir oppholdet en ekstra kunstnerisk dimensjon. I tillegg til de skiftende utstillingene henger det kunst overalt på hotellet: på rommene, i spisestuen, i korridorene.

Hotellet har også en kunstkafé som jevnlig holder vernissasjer og utstillinger. Dette er et intimt sted å slappe av på, med et glass vin eller en kopp kaffe, mens man nyter den romantiske utsikten over kanalen.

Gavekurs

Kom i Venezia-stemningen og drøm deg bort i fantasien allerede nå med to digitale gavekurs som du får med på kjøpet

 

Disse digitale gavekursene lar deg forberede deg på turen og kjenne på Venezias atmosfære allerede fra din stue, og sørger for at du får mest mulig ut av reiseoplevelsen!

 

Kurs 1: Dette er Venezia Biennale — fra Biennales historie til årets høydepunkter og hvordan få mest mulig ut av besøket.

Kurs 2: Venezias historie – en fortelling om en av Europas rikeste og mektigste bystater i middelalderen.

Pris for reisen i dobbelt rom, 4 netter

22.900,- kr

Du deler et Deluxe Double rom med en annen kvinnelig deltaker

Ta meg til registrering

Pris for reisen i enkelt rom, 4 netter

25.900 kr

Du har et dobbeltrom for deg selv

Ta meg til registrering

 Dette er inkludert i prisen

 • Vi bor på et flott, 4-stjerners kunst-hotell i Venezias hjerte med gangavstand til alt! Les mer om hotellet i avsnittet "Hotell" under
 • Velg mellom å bo alene på et singelrom eller del et dobbeltrom men en annen kvinnelig deltaker (forutsatt at det er flere som vil dele rom).
 • Continental frokostbuffé på hotellet alle dager
 • City tax for hele oppholdet
 • Velkomst med prosecco og mingel-lunsj 
 • Alle inngangsbilletter til museer, gallerier og opplevelser
 • Guidede omvisninger i byen, museene og stedene vi besøker. 
 • Inngangsbillett til Biennale med to til tre private omvisninger 
 • Guidet byvandring 
 • Guidet besøk på byens mest kjente attraksjon 
 • Guidet besøk på noen av Venezias viktigste private  kunstsamlinger 
 • Eksklusiv gondoltur i Venezias kanaler 
 • Klassisk konsert i Venezias opera  
 • Besøk på Murano (ev. erstattes med alternativ aktivitet)
 • Transport til og fra flyplassen, gjelder ved ankomst og avreise på de anbefalte felles reisetidspunktene
 • Reiseguide ved Alisa under hele reisen
 • To digitale minikurs i forkant av reisen 
 • Anbefalinger og tips til aktiviteter under egen tid 
 • Det kan komme noen ekstra aktiviteter i tillegg 

Dette er kke inkludert i prisen

 • Fly er ikke inkludert. Du booker din egen flybillett. Les mer om vår flyanbefaling under. 
 • Måltider er ikke inkludert med unntak av lunsjen på ankomstdagen
 • Reiseforsikring - du må ha en egen reiseforsikring

Viktig informasjon

Mange reiser alene, og stemningen er alltid hyggelig – du vil helt sikkert møte nye venner!

Merk: Det er ikke biler eller bus i Venezia og det blir mye gåing. Det forutsetter at du er i god nok fysisk form til å holde følge med gruppen under alle aktiviteter. Er du usikker på dette, ta kontakt og spør!

Reiseprisen er bundet til eurokursen. Dersom euroen overstiger 12,4 norske kroner per euro, vil det tilkomme et valutatillegg.

Påmeldingen er bindende.

 

Jeg tar deg med på en kunstreise med det lille ekstra!

 

Jeg er Alisa, din guide til en verden hvor kunst ikke bare er sett, men følt. Min drivkraft er å åpne dørene til kunstens rike verden for deg på en måte som er både forståelig og inspirerende.

Jeg er kunstformidler, kursholder, kurator, og grunnlegger av The Art Trotter – en kunstklubb på nett, hvor alle, uansett bakgrunn og forkunnskaper, kan lære om kunst på en enkel og spennende måte. Jeg har hatt gleden av å hjelpe tusenvis av mennesker over hele Norge til å oppdage kunstens berikende effekt på mine digitale kurs og medlemskap. 

Men det stopper ikke der. Det er i de unike kunstreisene mine der ekte magi oppstår.  Turene mine byr på mer enn bare besøk til museer og gallerier. Disse reisene er nøye kuraterte totalopplevelser hvor kunsten blir et allomfattende tema – fra nøye utvalgte hoteller som reflekterer kunstnerisk ekspresjon, til gastronomiske eventyr som fanger essensen av lokal atmosfære. 

Disse reisene er ikke bare turer; de er nøye kuraterte opplevelser, skapt for å tilby noe genuint unikt og dypt personlig. Vi dykker inn i kunstens verden på en måte som er dypt personlig og genuint unik, med private visninger i museer og gallerier, lukkede møter med kunstnere, og utforskning av skjulte perler. Hver detalj er tenkt på for å skape en eksklusiv opplevelse. 

Dette er din invitasjon til å være en del  av en opplevelse som er sjelden og ekstraordinær, en sjanse til ikke bare å se, men å leve kunsten. Bli med og utforsk kunstens skjulte skatter, oppdag dens bemerkelsesverdige innflytelse, og la oss sammen nyte en reise som er like unik som de kunstverkene vi vil oppdage.

Dette sier tidligere deltakere 

 

Cathrine Alice Liberg, kunstner

 

Ann Kjersti Skaland

 

Giggi Nyquist Burns 

 

Tone Julseth Paulsen  

 

Hjørdis Fodstad

Billedgalleri

Venezia blir avholdt annethvert år og varer i noen få måneder.

Så grip sjansen nå — dette er en helt enestående opplevelse du sent vil glemme!

 

Ta meg til registreringen