Back to Blog

Hvite vegger i museer?

abstraktkunst kunstgalleri kunstkurs kunstmuseet kunstutstilling kurspånett modernekunst samtidskunst whitecube May 23, 2022

Har du noen gang lurt på hvorfor veggene er hvite i gallerier for samtidskunst? Dette er nemlig ingen tilfeldigheter og det har til og med et eget ord​ -​ White Cube!​ 🤓

Alt startet for over 200 år siden, når museumsvegger var fulle av malerier, og de var i tillegg malt sterke farger. Sakte men sikkert har tendensen gått til å henge færre bilder på veggene, ha god nok avstand mellom maleriene, og til slutt også farge museumsveggene i neutrale farger. 

Det var på det moderne museet i New York som først på 1930-tallet malte veggene sine hvitt. Og så ble det bare til en ny standard! 

I dette 10-minutters foredraget mitt på Instagram forteller jeg mer om historien bak dette. Se den her

Er du glad i kunstbøker? 

Denne uken​ var jeg innom Astrup Fearnley museet sin butikken og​ fant noen fantasti­ske kunstbøker der! Se​ en kort video om hvilke bøker jeg har valgt her!

Liker du abstrakt kunst, finner du et mini innlegg om abstraksjon i videoformat her 

Følg meg gjerne på Instagram her for flere historier om kunst! 

 

 

Sign up for our art updates!

Enter your email to receive information, inspiration and tips about art, art history, art events and the wonderful world of art!

By entering your name and email, you agree to receive emails from us with inspiration and tips about art and the art world. You can unsubscribe at any time by pressing Unsubscribe.