Back to Blog

I van Goghs fotspor i Provence

#arthistory #galleri #josephroulin #kunstgalleri #kunsthistorie #kunstportrett #kunstsamler #kunstverk #thearttrotter #vangogh #vincentvangogh edvardmunch kunstklubb kunstkurs kunstner kunstutstilling modernekunst Aug 02, 2023

Mannen du ser i portrettet under er en av de mest portretterte menneskene av van Gogh. 

Hvem var denne mannen i blå uniform og med virvlende skjegg? Og hvorfor velger van Gogh å fremstille ham mot den lekre blomsterbakgrunnen? 

Dette er Joseph Roulin. De to bodde i samme gate i Arles, i Provence, der Roulin jobbet som postmann. Roulin var en av van Goghs viktigste venner.

Van Gogh var fascinert av vennens ansikt, men han var enda mer opptatt av mannens karakter!

Roulin var en ivrig sosialist og en aktiv støttespiller til venstrefløyen i fransk politikk. Han var en hengiven far til en stor familie, noe som den ensomme, isolerte kunstneren så opp til.

Høsten 1888 fikk van Gogh besøk av en annen venn – Paul Gauguin. Gauguin var i Arles og delte et lite rom med van Gogh i hele 9 uker! 

Ikke rart at de begynte å krangle! ūüėĪ

En dag hadde de en stor krangel som ledet til at en del av van Goghs eget øre ble kuttet! (dette er kanskje en av van Goghs største gåter!).  ūüĎā

Da episoden skjedde, var det Roulin som så til at van Gogh fikk nødvendig medisinsk hjelp på et sykehus i Arles. Han besøkte van Gogh på sykehuset og ga ham konstant trøst. 

Roulin skrev også til van Goghs familie for å forsikre dem om kunstnerens helse. Dette forsterket vennskapet deres enda mer!

Van Goghs energiske penselstrøk og fargerike paletter gjorde kunstnerens malerier til dynamiske fremstillinger av sitt eget liv. ūüĎ®‍ūüé® I dag er de blant kunsthistoriens mest gjenkjennelige og innflytelsesrike verk. 

Alle disse verkene har en egen historie å fortelle. I mitt minikurs om Van Gogh tar jeg deg med på en gripende reise i van Goghs fotspor i Belgia, Nederland, Paris og Provence, hvor du vil lære om hans turbulente liv og fargerike mesterverk!

Dette kan du se på egen hånd akkurat når det passer deg; for eksempel på en regnfull sommerdag,‚ėĒ en alenekveld på terrassen eller mens du koser deg under parasoll på stranden! ūüŹĖÔłŹ Få tilgang til minikurset her!

 

 

Sign up for our art updates!

Enter your email to receive information, inspiration and tips about art, art history, art events and the wonderful world of art!

By entering your name and email, you agree to receive emails from us with inspiration and tips about art and the art world. You can unsubscribe at any time by pressing Unsubscribe.