Back to Blog

Kunstnernes skjulte perle på den Franske Riviera

#artadvisory #artcommunity #arttravels #frankrike #kunst #kunstguide #kunsthistorie #kunstklubb #kunstkurs #kunstreise #kunstreise2023 #kunsttur #kunstutstilling #november #riviera #thearttrotter Oct 08, 2023

For en uke siden tok jeg en tur til en av favorittlandsbyene mine her på Riviera. Og jeg vil dele litt av dagen min med deg. 

Det er altså ikke en hvilken som helst landsby, uten en godt skjult kunstmekka og et hjem til internasjonale kunstnere, arkitekter og forfattere. ;) 

Her er noen av dem som har bodd her: Fernand Leger, Marc Chagall, Pablo Picasso, Alexander Calder, Henri Matisse, Niki de Saint Phalle for å nevne noen.

 

selected

Foto: Fra en av gatene i byen. Her var det masse gallerier med samtidskunst i verdensklasse. 

 

 

Man kan jo lure på hvorfor de har valgt en liten landsby i Sør Frankrike foran London, Paris eller New York?! 

 

selected

Foto: Jeg stoppet innom flere gallerier som lå i snitt hver femte meter fra hverandre! I dette galleriet fant jeg blant annet denne blå skulpturen av britisk-indiske Anish Kapoor (kunsten hans finnes på de fleste museene i verden, også på Kistefos).

 

Det er ofte slik at mange kunstnere, akkurat som mange andre mennesker, går gjennom forskjellige livsfaser. Det er en fase for et storbyliv og en fase for ro og fred med nærhet til naturen. 🌾

Det er nettopp freden, roen og stillheten som har tiltrukket disse kunstnerne hit!

Men i tillegg til det, så er det også utrolig fint, varmt og deilig her! I tillegg får kunstnerne et godt sosialt liv, hvor de kan møte likesinnede og utfordre seg intellektuelt. Perfekt kombinasjon, ikke sant? :)

selected

 

Så her var jeg altså i forrige søndag og hentet inspirasjon og påfyll. Jeg tar selvfølgelig også gjestene mine hit på kunstreisen til den franske Riviera. 

Bildet over er tatt fra et godt skjult butikkhotell som jeg oppdaget bak byens murer. Dette stedet har vært kunstnernes hotell helt siden begynnelsen av 1900-tallet. 

Her har mange av dem betalt med kunsten sin for oppholdet sitt! Alexander Calder har for eksempel laget denne skulpturen som utsmykker hotellets bakgård og basseng.  

 

selected

Her er det også flere nydelige kunstparker med utsikt over Middelhavet. Denne skulpturparken her er dog litt annerledes fordi den var designet som en labyrint av selveste Joan Miró!

Det tok han 20 år på å bli ferdig med labyrinten, og han lagde over 200 skulpturer for den!

Jeg må innrømme at det var litt skummelt å gå gjennom labyrinten, men jeg fant veien ut av den til slutt! 😅

selected

Etter over ti tusen skritt så var det dags for lunsj. Lunsj her nede er en ritual i seg selv, og det er virkelig verdt å ta seg tiden til en lang lunsjpause! (noe vi skal gjøre mye av på kunstreisen!) 😋

Det er mange provencalske restauranter å velge mellom! Men min favoritt ligger i bakgården til byens eldste bygg. Man må banke på for å komme inn, og man må ha reservasjon!

Litt sikkerhet og diskresjon må man ha, fordi det henger kunst her til flere milliarder, som igjen i sin tid var gaver fra kunstnere. Bordet mitt for eksempel var rett under Picassos mesterverk som du ser på bildet over. 🔥

selected

 

På restauranten var det overflod av ikke bare kunst, men også mat! Denne forretten (!) var visstnok noe av det den kunstneriske bohemen elsket å spise til lunsj i det forrige århundre! 😃  

Vil du være med og oppleve alt dette, er du hjertelig velkommen på våre kunstreiser til den franske Riviera! Ta kontakt for å finne ut om dato for neste tur og påmelding.

 

 

 

Sign up for our art updates!

Enter your email to receive information, inspiration and tips about art, art history, art events and the wonderful world of art!

By entering your name and email, you agree to receive emails from us with inspiration and tips about art and the art world. You can unsubscribe at any time by pressing Unsubscribe.