Back to Blog
Skulpturer i Oslo

Et hav av historier å fortelle!

"kuratering #astritonoian #barcodeoslo #bjørvika #ekebergparken #hvalrossenfreya #kunsthistorie #kunstklubb #kunstkurs #munchmuseet #nasjonalmuseet #samtidskunst #thearttrotter Apr 28, 2023

Du husker sikkert hvalrossen Freya som ferierte i Oslofjorden i fjor sommer..

Avlivelsen hennes rørte mange hjerter og skapte en stor diskusjon om det å kunne gi livsrom til ville dyr i byene våre. Det ble også satt i gang en auksjon for å samle inn penger til en statue til minne om Freya.

  

Hvalrossen Freya laget av Astri Tonoian. © Tonoian/BONO. Foto: NTB 

 

Dette var hensikten med statuen:

"Ved å reise en statue av det symbolet Freya på kort tid ble, vil vi

alltid minne oss selv (og kommende generasjoner) på at vi ikke alltid kan eller skal avlive og fjerne naturen når den er “i veien”."

Takket være det store samfunnsengagementet har Freya nylig kommet tilbake til Oslo, nå som skulptur.

 

 

© Damien Hirst, Paul McCarthy  / BONO. Foto: The Art Trotter

 

Veldig ofte ønsker kunst å fortelle oss noe. Og når vi finner ut av kunstverkets budskap, kan det gi oss både mer mening og et skikkelig aha-øyeblikk   akkurat som i Astri Tonoians skulptur av Freya! 

Bare tenk på de mange skulpturene som er å finne i gatene og ute i naturen rundt om i Norge. Der er det et hav av fine historier som står i kø for å bli fortalt! 

 

 

© Monica Bonvicini, Tracey Emin  / BONO. Foto: The Art Trotter

 

Du kjenner kanskje igjen Nissen fra Gamlebyen i Oslo, gigantskulpturen utenfor Munchmuseet, den hvite engelen fra Ekebergparken, eller den flytende glasskreasjonen ved siden av Operaen?

Alle de har hver sin spennende historie å fortelle! 

Vil du vite mer om disse verkene og lære mer om kunst i museer og parker i Norge, da må du ikke gå glipp av denne!

 

 

 

Sign up for our art updates!

Enter your email to receive information, inspiration and tips about art, art history, art events and the wonderful world of art!

By entering your name and email, you agree to receive emails from us with inspiration and tips about art and the art world. You can unsubscribe at any time by pressing Unsubscribe.