Back to Blog

Kunsttrender i 2022

arttrends beeple contemporary art henieonstad kryptokunst kunstforalle kunstkurs kunsttrender kunstutstilling kurspånett modernekunst norskkunst norwegian samtidskunst thearttrotter May 31, 2022

Verden er i stadig endring. Hvert år blir den fornyet med ny teknologi, nye oppfinnelser, nye matvarer og smaker, trender innen interiør, mote og til og med kunst! 

Kunst gjenoppfinner seg selv hele tiden, og søket etter noe nytt og unikt ligger i hjertet av kunstneriske uttrykk. 

Kunsttrender kommer og går gjennom årene. Men i motsetning fra bevegelser og retninger som er drevet av idealer, så har kunsttrender en tendens til å være forbrukerdrevet.  

Det er forbrukere, samlere og kuratorer som ofte påvirker hvilke kunststiler og kunstformer som bli populære.

Så hva kan vi vente oss i 2022? 

Her er topp 5 kunsttrender som du kan se etter i år.

Yayoi Kusama på Henie Onstad Kunstsenter 

‚ú® Trend nummer én er digitale kunstopplevelser 

Denne trenden har hatt en eksponentiell vekst siden pandemien startet i 2020. Både kunstnere, museer, gallerier og kunstmesser har vendt seg til digitale plattformer for å skape virtuelle kunstopplevelser slik at publikum kan nyte dem hvor som helst i verden fra hjemmet sitt. Det blir mer av det også i 2022!

Har du vært med meg på digitale foredrag eller et av kunstkursene våre, så har du opplevd denne trenden allerede. 

‚ú® Digital kunst og bevegelsesgrafikk

Ettersom teknologien gjør det mulig å nyte kunst hjemmefra har 3D og bevegelsesgrafikk fått mye oppmerksomhet blant kunstnere.

Men digital kunst er ikke bare begrenset til datamaskin. Kunstnere bruker 3D-bevegelsesgrafikk for å lage digitale utendørsutstillinger, og med det introduserer de også en ny form for "gatekunst"! 

Everydays, the first 5000 days av Beeple (kilde: https://cryptoart.io/

 ‚ú® Kryptokunst

Kryptokunst og NFT:er tok helt av i fjor. ūüöÄ Dets popularitet ser ut til å nå enda større høyder i år nå som mainstream-kunstnere som for eksempel Damien Hirst begynner å ta i bruk dette mediet.

‚ú® Gatekunst

Gatekunst har vært populær det siste tiåret med kunstnere som bl.a. Banksy og Alec Monopoly, og norske Dolk og Martin Whatson. Men pandemien har økt gatekunstens popularitet enda mer - en trend som vil fortsette å vokse også i år.

Gatekunst, Blå, Oslo

 

‚ú® Kunst utendørs

 Som du kanskje begynner å legge merke til, så er krypto, gatekunst og digitale kunstaktiviteter en del en av en større trend som tar kunst utendørs eller inn i ukonvensjonelle rom.

Kunst utendørs omfatter en bredere bevegelse for å demokratisere kunst ved å presentere den på unike steder i offentlige rom. 

 

 

 

 

Sign up for our art updates!

Enter your email to receive information, inspiration and tips about art, art history, art events and the wonderful world of art!

By entering your name and email, you agree to receive emails from us with inspiration and tips about art and the art world. You can unsubscribe at any time by pressing Unsubscribe.