Back to Blog

5 kunst-ting du ikke kan gå glipp av i Norge i 2020!

kunstgalleri kunsthistorie kunstkurs kunstmuseet modernekunst norskkunst norwegian samtidskunst utstilling Apr 29, 2020

Nå når 2020 er her er det på tide å se på hva det nye året vil bringe i norsk kunst og kulturlandskap. 2020 blir nemlig et fantastisk kulturår i Norge og det er mye å glede seg til! Her har vi valgt ut topp 5 kulturbegivenheter du bør få med deg i år. Dette kan du ikke gå glipp av i 2020!

1. Afrikansk samtidskunst på Astrup Fearnley Museet 

Har du noen gang sett kunst fra Kongo, Benin, Senegal eller Mali? I det globale perspektiv er det et sjeldent fenomen å se kunst fra afrikanske land utenfor det afrikanske kontinentet. I 2020 gir Astrup Fearnley Museet oss en helt unik mulighet til å oppleve afrikansk samtidskunst i Norge med utstillingen Alpha Crucis! Utstillingen representerer 17 kunstnere som bor og arbeider i 7 afrikanske land. Utstillingen er kuratert av den Afrika-spesialiserte gjestekuratoren André Magnin. Dette kan du definitivt ikke gå glipp av! Utstillingen åpner den 31. januar og varer frem til 17. mai 2020. 

Screen Shot 2019-12-29 at 20.52.01.png

Bilde: La mutinerie de Freeman Field, 1945/2017, Omar Victor Diop, © Omar Victor Diop. Foto: Astrup Fearnley Museet.

2. Picasso på Henie Onstad Kunstsenter

Året starter med et pang med den unike og omfattende Picasso-utstillingen Suite 347 på Henie Onstad Kunstsenter. Her får du sjansen til å oppleve annerledes kunst av Pablo Picasso utført i hans helt særegne stil. Utstillingen viser hele 347 tegninger av erotisk karakter som kunstneren skapte på slutten av hans karriere da han var 87 år gammel. Dette er svært interessante arbeider hvor Picasso gir sin hyllest til kunst og kunsthistorie med mye humor og dyp menneskeinnsikt. Dette er en spennende kolleksjon som må ses! Utstillingen er åpen mellom 3. januar og 3. mai 2020. 

Picasso No 111, Suite 347, 1968, Photo The Art Trotter.jpg

Bilde: No. 111, Suite 347, 1968, Pablo Picasso, © Pablo Picasso / BONO. Foto: The Art Trotter.   

3. Deichman i Bjørvika

I 2020 vil Oslo få et nytt hovedbibliotek - Deichman i Bjørvika. Biblioteket blir en fantastisk kulturopplevelse for alle smaker, interesser og aldre. Med et areal på over 13.000 kvadratmeter vil Deichman i Bjørvika by på et variert program fra debatter, boksamtaler og foredrag til forestillinger, verkstedsaktiviteter og filmvisninger. Dette kan du glede deg til! Biblioteket åpner dørene for publikum lørdag 28. mars 2020

Screen Shot 2019-12-29 at 20.52.59.png

Bilde: Deichman i Bjørvika, Oslo. Foto: Jo Straube / Deichmanske bibliotek.

4. Kistefos - en kunstdestinasjon i verdensklasse

Visste du at kun 1,5 time fra Oslo ligger en av Skandinavias største skulpturparker - Kistefos? Museet har en imponerende kolleksjon av skulpturer hvor du kan oppleve internasjonal kunst av kunstgiganter som Tony Cragg, Ilya Kabakov, Anish Kapoor, Olafur Eliasson og Giuseppe Penone! I tillegg til skulpturparken byr også museet på temporære kunstutstillinger i The Twist - et nytt spennende arkitektonisk tilskudd som ble innviet høsten 2019. The Twist ser ut som en slags bro som spenner 60 meter over Randselva og forener de to sidene av parken. I 2020 vil The Twist holde en retrospektiv utstilling av LA-baserte Lari Pittman som har vært en viktig figur i det amerikanske kunstmiljøet de siste 40 årene. Kistefos er med andre ord et sted hvor du kan nyte storslagen kunst, flott utsikt, fin natur og fredelige omgivelser. Det høres kanskje ut som en perfekt helgeaktivitet som er verdt turen? Museet holder åpent mellom 24. mai og 11. oktober. 

Screen Shot 2019-12-29 at 20.53.20.png

Bilde: Kistefos Museet, Jevnaker, The Twist. Foto: Laurian Ghinitoiu / Kistefos Museet.

5. Munch Museet i Bjørvika 

Edvard Munch er en av de største kunstnerne i kunsthistorien og med det nye Munch Museet i Bjørvika som åpner i 2020 vil vi kunne oppleve mer av Munch enn noen gang tidligere. I tillegg til Munch sitt kunstnerskap vil museet også tilby utstillinger av moderne og samtidskunst, konserter, litteraturopplesninger og malerverksteder. Det hele toppes med en restaurant hvor du kan nyte god mat og utsikt! Hold utkikk etter åpningsdato som er satt til sommeren 2020 og gled deg! 

Screen Shot 2019-12-29 at 20.52.47.png

Bilde: Munch Museet i Bjørvika, Oslo. Foto: Ivar Kvaal / Munch Museet.

Med ønsker om godt kunstår! :) 

Sign up for our art updates!

Enter your email to receive information, inspiration and tips about art, art history, art events and the wonderful world of art!

By entering your name and email, you agree to receive emails from us with inspiration and tips about art and the art world. You can unsubscribe at any time by pressing Unsubscribe.