Back to Blog
Bansky Girl with a balloon

Den ubestridte kongen av gatekunst er i Oslo

#kunstklubb #kunstkurs #thearttrotter artadvisor artclub artexhibition banksy contemporaryart gatekunst girlwithaballoon graffiti kunstrådgiver samtidskunst streetart themysteryofbanksy May 31, 2024

 

"Husk, det er alltid lettere å få tilgivelse enn tillatelse."

Banksy 👨‍🎨

 

Har du fått med deg at den ubestridte kongen av gatekunst har kommet til Norge?

Den anonyme gatekunstneren Banksy er aktuell med en omfattende og unik utstilling, The Mystery of Banksy, i Oslo. 🤩

 

 

Banksy er et navn synonymt med gatekunst. Han er ikke bare en av de mest kjente og dyreste samtidskunstnerne i dag, men også en av de mest mystiske. Visste du at han har klart å forbli anonym under hele sin karriere?

Grunnet sin anonyme status, har han ikke krav på opphavsrettighetene sine, og det betyr at han heller ikke kan godkjenne den pågående utstillingen i Oslo.

Dette er i tråd med hans eget motto: “Opphavsrett er for tapere”. Men hvem vet – kanskje det er han selv som står bak utstillingen? 🤔

 

 

Denne sannsynligvis 45-50 år gamle briten har utfordret kunstens grenser og sjokkert og overrasket med sitt arbeid, som ofte bærer preg av ironi og alvor. Han prøver å få både vår og politikernes oppmerksomhet på alvorlige utfordringer i verden, som migrasjon, krig og miljø.

Utstillingen “The Mystery of Banksy – a genius mind” gir oss en helt unik mulighet til å komme nærmere dette geniet, og oppleve verkene nesten som de var da de ble skapt på steder som Palestina, New York, London eller Venezia!

 

 

Siden de fleste av Banksys verk har blitt skapt på gater, har deres levetid som regel vært svært kort. Mange av dem eksisterer ikke lenger da de har blitt ødelagt, fjernet eller stjålet.

På utstillingen vil du derimot se alle disse ikoniske verkene reprodusert, og få en unik mulighet til å leve deg inn i miljøet og tiden de ble skapt i. 🌎

Her har over 150 av Banksys verk blitt gjort svært tilgjengelige for publikum, fra graffiti og trykk til skulpturer og totalinstallasjoner.

Se for deg å gå inn i resepsjonen til det enestående Banksy-hotellet i Palestina, ta en tur i en ekte t-banevogn i London, eller være vitne til at et verk blir makulert under en pågående budrunde på auksjon. 🤩

 

 

Utstillingen finner sted på Økernsenteret og står frem til 16. juni, og jeg anbefaler den på det varmeste.

Dette er det nærmeste du kommer til Banksy, og sikkert den største utstillingen du vil oppleve av ham på en stund.

(Jeg synes at inngansbilletten er absolutt verdt prisen med tanke på hva du får og hvor mye du vil sitte igjen med etterpå.)

Her har du et par av mine beste besøkstips:

  1. Kom med et åpent sinn
  2. Beregn god tid til besøket (ca. 2 timer)
  3. Bruk god tid foran verkene og les tekstene!
  4. Kom i selskap, med venner eller familie, og lag deres egen hoodie-graffiti på vei ut av utstillingen! 🎨 

  

 

PS1: {{ first_name }}, ta gjerne en titt på flere inntrykk fra denne utstillingen i min video på Instagram og følg meg gjerne der for flere oppdateringer fra kunstens verden! 

 

 

PS2: Påmeldingen på Kunstreisen til Venezia og Biennale er åpen!

På denne turen vil du oppleve denne byen som en ekte Venezianer; fra kunsten på historiske Biennale til Venezias tusen år gamle historie, byens tradisjonelle kjøkken i de mest atmosfæriske restaurantene, krydret med en romantisk gondoltur i kanalene og et operabesøk! 😍

Link til registrering: https://www.thearttrotter.com/venezia

 

 

 

 

Sign up for our art updates!

Enter your email to receive information, inspiration and tips about art, art history, art events and the wonderful world of art!

By entering your name and email, you agree to receive emails from us with inspiration and tips about art and the art world. You can unsubscribe at any time by pressing Unsubscribe.