Back to Blog

Det siste sladderet på Rialto - Har du hørt det?

avantgardekunst kunstopplevelse kunstreise modernekunst renessanse thearttrotter veneziabiennale Jul 10, 2022

Forestill deg året 1580.

150 kanaler slynger seg rundt i Venezia, og utrolige 400 broer lager et nettverk av smale gater og hemmelige passasjer. 

Alle dem leder til byens hjerte – Rialto-broen, et samlingssted for fasjonable venetianere der siste sladder diskuteres i detalj! 👀

Til og med Shakespeare, som aldri selv besøkte Venezia (!), skrev i en av bøkene sine: 

“Now, what news on the Rialto?”

Tenk at rykter om det mektige Venezia kom hele veien opp til London – uten telefoner, tog eller internett! 😅

 Kanskje vi også kommer til å høre noe spennende på Rialto når vi vandrer forbi eller seiler under den i båt! 🛶

Venezia er for øvrig helt bilfritt, og båt er den eneste transportmuligheten i byen. Kan du tenke deg en mer romantisk måte å reise rundt på? 💕

Stillheten uten transportlyder skaper en helt spesiell atmosfære. Det er virkelig som å reise tilbake i tid når man kan høre byen – latter, musikk, skålende vinglass og sjøen som mykt omfavner byen. 😇

Visste du forresten at det å være gondolier er et eget respektert yrke? I tillegg til å kunne kunsten å styre en gondola, må en gondolier også ha en egen utdannelse i byens arkitektur! 

Vær derfor ikke redd for å spørre når vi skal på gondoltur i Venezia i september! Er du heldig får du kanskje din egen lokale guide mens du nyter båtturen. 

 Fra 22. til 25. september, skal vi på en drømmereise som vil sette et avtrykk i våre hjerter for alltid! 

Sammen med de beste guidene og by-kjennerne skal vi oppdage Venezia – de skjulte stedene, romantiske kanalene og kunsten i Italias høstlige belle-sesong. 

Fra Venezia Biennale den ene dagen til renessansen den andre, fra bysantinsk arkitektur til avantgarde-kunst og hjem til en av verdens største kunstsamlere. 

Er du usikker på om du skal dra eller ikke? I forkant og underveis på turen vil du få hele tre minikurs inkludert i reisepakken. Husk at Biennale ikke skjer hvert år, så du må vente lenge til neste gang. 

Du kan glede deg til et lite stykke forlenget sommer 🌞, en varm atmosfære, latter, aha-øyeblikk og inspirerende samtaler om kunst rundt det venetianske middagsbordet. 🍷

Vi skal skape minner som vi kommer til å tenke tilbake på i lang tid fremover (som vil varme oss i de kommende lange vinterdagene). 

Les mer her og registrer deg før plassene forsvinner! 

 


 

 

 

Sign up for our art updates!

Enter your email to receive information, inspiration and tips about art, art history, art events and the wonderful world of art!

By entering your name and email, you agree to receive emails from us with inspiration and tips about art and the art world. You can unsubscribe at any time by pressing Unsubscribe.