Back to Blog
Kunst på film på Cinemateket i Oslo

Lær om kunst med film – vårt nye samarbeid med Cinemateket!

#gatekunst #kunstioslo #kunstkurs #samtidskunst cinemateket cinemateketioslo edvardmunch kunstfilm kunstpafilm modernekunst thearttrotter Jun 11, 2023

Du som har vært med meg og The Art Trotter en stund vet at jeg brenner for å gjøre kunst enkelt og gøy for folk flest! Å lære om kunst gjennom film er noe jeg er særlig begeistret for! 

Jeg kan endelig avsløre den store nyheten!

Nå kan enda flere mennesker finne veien inn til kunstverdenen sammen med meg gjennom fantastiske filmer om kunst på storskjerm på kino! 

 

 

Jeg er stolt, lykkelig og ydmyk over å kunne meddele at The Art Trotter har inngått et samarbeid med Cinemateket om et nytt konsept – Kunst på film

Konseptet Kunst på film ble født ut av et ønske om å tilby publikum en spennende og annerledes måte å oppleve og lære om kunst på – gjennom film. 

 

 

Visningsserien vil tilby et variert utvalg av eldre og nyere spillefilmer og dokumentarer som vil vise deg kunstverdenens mange fasetter. Her vil du få muligheten til å bli kjent med ulike kunstnere og leve deg inn i samfunnet og tiden de arbeidet i, samt få innsikt i kunsthistorie og kunstmarkedet. 

 

 

Visningene vil bli ledsaget av introduksjoner, miniforedrag og panelsamtaler der filmene settes inn i en større kunsthistorisk og samfunnsmessig kontekst. Programmet og filmene er kuratert av The Art Trotter i samarbeid med Cinemateket.

 

 

Det er Norsk Filminstitutt (NFI) som driver Cinemateket i Oslo som en sentral arena for formidling av filmhistorie og filmkunst i Norge. I 2021 ble Cinemateket kåret til «Classic Cinema of the Year» av den internasjonale kinobransjeorganisasjonen ICTA. 

 

 

Etter et år med ombygging har kinoen fått nye, flotte lokaler, og åpnet dørene sine for publikum igjen for to dager siden.  

 

 

Cinemateket har lenge vært min favorittkino i Oslo, og nå kan du og jeg gå på film dates dit sammen og kose oss med KUNST PÅ FILM!

Serien startet med to spennende filmer: Edvard Munch (1974) og Exit through the gift shop (2010). For å se det kommende programmet gå til Cinemateket sin hjemmeside.

Velkommen på neste visning!

 

Sign up for our art updates!

Enter your email to receive information, inspiration and tips about art, art history, art events and the wonderful world of art!

By entering your name and email, you agree to receive emails from us with inspiration and tips about art and the art world. You can unsubscribe at any time by pressing Unsubscribe.