Back to Blog
Viggo Johansen - Glade Jul

En julaften i København året 1891

"kunsthistorie #davidhockney #kunstopplevelse #museumsstrategi #kunstkurs gavekort godjul julegaveideer skagenmalere viggojohansen Dec 22, 2023

Jeg håper at julefreden begynner å senke seg hos deg, og at du koser deg med denne magiske førjulstiden. ❤️

Ta en titt på dette maleriet – det er så innbydende og koselig! Det heter Glade jul og er malt av den danske skagenmaleren Viggo Johansen.

Det er julaften året 1891. Vi ser inn i kunstnerens eget hjem i København, hvor julefreden har senket seg over familien Johansen. Vi kan nesten høre knitringen fra peisen og føle varmen som omslutter stuen. 😇

 

 

Hele familien er samlet: Viggos kjære kone, Martha, og deres seks barn, som danser og synger rundt juletreet. I bakgrunnen til venstre ser vi Marthas moster med et varmt smil, og til høyre er Marthas barndomsvenninne.

Barna er helt oppslukt av julestemningen. 🎄 Juletreet skaper et magisk syn og stråler med sine levende lys, en tradisjon som startet i København i 1811.

Selv om vi ikke ser familiefaren og maleren, Viggo Johansen, i dette maleriet, kan vi føle hans nærvær i hvert eneste penselstrøk! 👨‍🎨 Han klarte virkelig å fange essensen av dansk julefeiring, noe som gjorde maleriet verdensberømt etter å ha blitt vist i Chicago to år senere.

 

 

Det er ofte de hjertevarme stundene og de unike opplevelsene som skaper minner for livet. Står du kanskje fortsatt og leter etter den perfekte julegaven til noen du har kjær, eller til deg selv? 🎅🏼

Tenk om du kunne gi bort en opplevelse som er fylt med læring, inspirasjon og skjønnhet! Jeg har satt sammen unike gavekort som tilbyr nettopp dette – berikende øyeblikk som åpner døren til kunstens fortryllende verden.

Du kan velge mellom fire gavekort som du får tilsendt på e-post med en gang etter registreringen:

  1. Et digitalt minikurs om en fascinerende kunstner (mottakeren velger mellom Edvard Munch, Vincent van Gogh, Frida Kahlo eller Prerafaelittene)
  2. Et krasjkurs om Edvard Munchs magiske univers
  3. Et årsmedlemskap i Kunstklubben rik på fellesskap og nye oppdagelser
  4. En personlig kunstopplevelse designet for å vekke følelser og stimulere tankene.

Kanskje blir dette en julegave som vil gi glede livet ut til den heldige mottakeren. ❤️

Klikk her for å velge det perfekte gavekortet

 

Med det ønsker jeg deg en fredelig jul, fylt med kjærlighet, varme og fine øyeblikk. 🦌🎄

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sign up for our art updates!

Enter your email to receive information, inspiration and tips about art, art history, art events and the wonderful world of art!

By entering your name and email, you agree to receive emails from us with inspiration and tips about art and the art world. You can unsubscribe at any time by pressing Unsubscribe.