Back to Blog
CryptoPunk

NFT er kommet for å bli!

#blokkjedekunst #cryptoart #cryptopunk #katevassgallery #kryptokunst #kunsttrend #modernekunst #nasjonalmuseet #nft #samtidskunst #thearttrotter Feb 04, 2023

Har du hørt om den nye digitale kunsten, som har tatt verden med storm de siste par årene? 💨 

Det er snakk om alle disse nye ordene som NFT, blokkjedekunst og kryptokunst som nå lever i det nye web3 og metaverse. 👀

NFT har mildt sagt skapt mange reaksjoner, fått kritikk og blitt omtalt som lureri og ukunst. 🤷‍♀️

Det er jo naturlig at man spør seg selv!

Hvordan kan et kunstverk, som kun eksisterer på pc og noe du ikke kan ta på eller henge i stuen, koste millioner av dollar? Hva skal man gjøre med det og hvorfor blir det laget, og kanskje enda viktigere - hvorfor blir det kjøpt?

(Svarene finner du her.)

For eksempel ble bildet du ser under solgt for 23.7 millioner dollar. Samtidig kostet det aller dyreste NFT:et fire ganger mer enn det. Det er nemlig bildet nummer to som gikk for hele 91.8 millioner dollar 🙄 (det er neste en milliard kroner!)

Prisene vokste frem til markedet krasjet fullstendig i fjor.

 

 

CryptoPunk #5822 Pris: 23.7m USD

 

Likevel, er det bare den virkelige begynnelsen for NFT, slik det også var med dot.com-boblen som sprakk for 20 år siden. NFT er kommet for å bli! 

La oss finne ut av hvorfor!

Til tross for at mange fortsatt sliter med å både forstå seg på NFT og ta det innover seg som kunst, så har noen av de største aktørene i markedet ikke sovet i timene og tatt NFT på alvor. 

Det er bl.a. museene som MOMA i NY, Musée d'Orsay i Paris og National Portrait Gallery i London som har gått inn i NFT prosjekter. Auksjonshusene følger etter med for eksempel Christie's, som har laget en helt ny plattform for kjøp og salg av NFT - Christie's 3.0. 

 

Pak, Merge. Pris: 91.8 m USD

 

NFT er faktisk mer enn bare kunst. Det er nemlig en viktig del av et helt nytt økosystem som vokser frem i skrivende stund, og er neste generasjons internett også kjent som web3 og metaverse.

Fremveksten av NFT har dessuten gitt ny oppmerksomhet til en rekke kunstnere fra 1960-tallet som arbeidet med algoritmisk datakunst og som ble glemt av kunsthistorien. Flere av dem har i dag blitt megakjendiser i 90 årsalderen. 🤘

Kanskje vil NFT ikke erstatte den tradisjonelle kunsten, men den vil være med på å skape kunsthistorie i fremtiden. 

Det er derfor på tide å lære om dette fenomenet, og det er nettopp det vi skal gjøre i Kunstklubben i februar! 👇

 

 

Foto av Kate Vass. NFT kunstverk: IlyaSh, Hazard PostPunk #8; Anna Lucia, Loom #107; Espen Kluge, They don'n have these for humans; Bored Ape, #232. 

 

I Kunstklubben får vi besøk av en av verdens fremste eksperter innen blokkjedekunst - Kate Vass fra Zurich, Sveits. Hun skal gi oss, medlemmene i Kunstklubben, et eksklusivt lynkurs om NFT.

Kate Vass er den første i verden som har åpnet et fysisk galleri dedikert til digitalkunst, som hun nå har drevet i snart 6 år. I tillegg underviser hun for Christie’s Education, er en yppig foredragsholder i internasjonale kunstfora og utgir sitt eget magasin om temaet. Vass har blitt omtalt av Forbes, og er kåret til en av verdens topp 40 influensere innen Art & Tech.

Sammen med Kate skal vi lære om det grunnleggende innen NFT, teknikker og kunstnere. Sammen skal vi knuse noen fordommer og åpne øyene for dette helt nye universet!

👉 Vil du lære mer om dette, er du velkommen til å melde deg inn i Kuntklubben her på denne linken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sign up for our art updates!

Enter your email to receive information, inspiration and tips about art, art history, art events and the wonderful world of art!

By entering your name and email, you agree to receive emails from us with inspiration and tips about art and the art world. You can unsubscribe at any time by pressing Unsubscribe.